Poniedziałek, 06 Maj
Śniadanie
Pieczywo mieszane z masłem, pasztet, owsianka na mleku z żurawiną, herbata owocowa (1,7)
Przekąska, Jabłko
Obiad
Zupa ogórkowa z wkładką mięsną, zabielana śmietaną, kluski na parze z masłem i cynamonem, kompot (1,7,9)
Podwieczorek
Mus owocowy, herbatniki zbożowe (1,7)
Wtorek, 07 Maj
Śniadanie
Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski na ciepło, ketchup, seler naciowy, herbata z miodem i cytryną (1,7,9)
Przekąska, Melon
Obiad
Zupa z buraków czerwonych, zabielana śmietaną, z ziemniakami i boczkiem, makaron z kurczakiem w sosie śmietanowo - serowym, kompot (1,7,9)
Podwieczorek, Budyń na mleku (1,7)
Środa, 08 Maj
Śniadanie
Bułka maślana z masłem i dżemem, kakao (1,7)
Przekąska, Banan
Obiad
Zupa gulaszowa z ziemniakami, ryż, pulpety w sosie pomidorowym, zabielany śmietaną, marchewka
z brzoskwinią, kompot (1,7,9)
Podwieczorek
Sok owocowy, ciastko owsiane (1)
Czwartek, 09 Maj
Śniadanie
Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, kawa z mlekiem (1,7)
Przekąska, Gruszka
Obiad
Zupa krem z cukinii i brokuła ze słonecznikiem, ziemniaki, kotlet drobiowy szarpany, fasolka szparagowa
z masłem i bułką tartą, kompot (1,3,7,9)
Podwieczorek
Galaretka owocowa z kleksem jogurtowym (1,7)
Piątek, 10 Maj
Śniadanie
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli, jajka i ogórka kiszonego, herbata, bawarka (1,3,7)
Przekąska, Marchewka w słupkach
Obiad
Zupa koperkowa z wkładką mięsną, ziemniaki, jajko gotowane w sosie musztardowym, sałatka szwedzka, kompot (1,3,7)
Podwieczorek
Jogurt do picia, wafle ryżowe (1,7)
Poniedziałek, 29 Kwiecień
Śniadanie
Pieczywo mieszane z masłem, pasztet, ogórek kiszony, herbata (1,7)
Przekąska, Jabłko
Obiad
Zupa pomidorowa z wkładką mięsną i ryżem zabielana śmietaną, makaron ze szpinakiem i sosem
śmietanowo - serowym, kompot (1,7,9)
Podwieczorek
Serek homogenizowany, pałki kukurydziane (1,7)
Wtorek, 30 Kwiecień
Śniadanie
Pieczywo mieszane z masłem, wędlina, sałata, rzodkiewka, herbata z miodem i cytryną (1,7,9)
Przekąska, Banan
Obiad
Zupa klopsowa z ziemniakami, zabielana śmietaną, kasza bulgur, gulasz wieprzowy, surówka
z kapusty kiszonej, kompot (1,7,9)
Podwieczorek, Kasza manna na mleku z masłem i cynamonem (1,7)
Czwartek, 02 Maj
Śniadanie
Pieczywo mieszane z masłem, płatki zbożowe na mleku, herbata owocowa (1,7)
Przekąska, Marchewka w słupkach
Obiad
Paluszki rybne, frytki, kompot (1)
Podwieczorek
Sok owocowy 100%, herbatniki zbożowe (1)
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cynamon. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
Legenda:
1. gluten - zboża
2. skorupiaki
3. jaja
4. ryby
5. orzeszki ziemne
6. soja
7. laktoza - mleko
8. orzechy
9. seler
10. gorczyca
11. nasiona sezamu
12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg
13. łubin
14. mięczaki
* Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.
Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011r w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.