Poniedziałek, 06 Maj

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, pasztet, owsianka na mleku z żurawiną, herbata owocowa (1,7)

Przekąska, Jabłko

Obiad

Zupa ogórkowa z wkładką mięsną, zabielana śmietaną, kluski na parze z masłem i cynamonem, kompot (1,7,9)

Podwieczorek

Mus owocowy, herbatniki zbożowe (1,7)

Wtorek, 07 Maj

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski na ciepło, ketchup, seler naciowy, herbata z miodem i cytryną (1,7,9)

Przekąska, Melon

Obiad

Zupa z buraków czerwonych, zabielana śmietaną, z ziemniakami i boczkiem, makaron z kurczakiem w sosie śmietanowo - serowym, kompot (1,7,9)

Podwieczorek, Budyń na mleku (1,7)

Środa, 08 Maj

Śniadanie

Bułka maślana z masłem i dżemem, kakao (1,7)

Przekąska, Banan

Obiad

Zupa gulaszowa z ziemniakami, ryż, pulpety w sosie pomidorowym, zabielany śmietaną, marchewka
z brzoskwinią, kompot (1,7,9)
Podwieczorek

Sok owocowy, ciastko owsiane (1)

Czwartek, 09 Maj

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, kawa z mlekiem (1,7)

Przekąska, Gruszka

Obiad

Zupa krem z cukinii i brokuła ze słonecznikiem, ziemniaki, kotlet drobiowy szarpany, fasolka szparagowa
z masłem i bułką tartą, kompot (1,3,7,9)

Podwieczorek

Galaretka owocowa z kleksem jogurtowym (1,7)

Piątek, 10 Maj

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli, jajka i ogórka kiszonego, herbata, bawarka (1,3,7)

Przekąska, Marchewka w słupkach

Obiad

Zupa koperkowa z wkładką mięsną, ziemniaki, jajko gotowane w sosie musztardowym, sałatka szwedzka, kompot (1,3,7)

Podwieczorek
Jogurt do picia, wafle ryżowe (1,7)

 


 

 

Poniedziałek, 29 Kwiecień

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, pasztet, ogórek kiszony, herbata (1,7)

Przekąska, Jabłko

Obiad

Zupa pomidorowa z wkładką mięsną i ryżem zabielana śmietaną, makaron ze szpinakiem i sosem
śmietanowo - serowym, kompot (1,7,9)

Podwieczorek

Serek homogenizowany, pałki kukurydziane (1,7)

Wtorek, 30 Kwiecień

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, wędlina, sałata, rzodkiewka, herbata z miodem i cytryną (1,7,9)

Przekąska, Banan

Obiad

Zupa klopsowa z ziemniakami, zabielana śmietaną, kasza bulgur, gulasz wieprzowy, surówka
z kapusty
kiszonej, kompot (1,7,9)

Podwieczorek, Kasza manna na mleku z masłem i cynamonem (1,7)

Czwartek, 02 Maj

Śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, płatki zbożowe na mleku, herbata owocowa (1,7)

Przekąska, Marchewka w słupkach

Obiad

Paluszki rybne, frytki, kompot (1)

Podwieczorek

Sok owocowy 100%, herbatniki zbożowe (1)

 

 

 


 

 

 

Informacje dotyczące przygotowania posiłków

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cynamon. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Alergeny w żywności

Legenda:

1. gluten - zboża
2. skorupiaki
3. jaja
4. ryby
5. orzeszki ziemne
6. soja
7. laktoza - mleko
8. orzechy
9. seler
10. gorczyca
11. nasiona sezamu
12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg
13. łubin
14. mięczaki

 

* Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.

 

Informujemy, że informacje umieszczone w tabeli zostały zaczerpnięte z ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011r w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Rybnik. Miasto z ikrą. Ministerstwo Edukacji Narodowej Kuratorium Oświaty w Katowicach